Før kunne det være vanskelig og omstendelig å få lån, men i dag har det blitt mye enklere. Mange nettsider tilbyr lån på nettet, men det gjelder å finne trygge og sikre sider. Utenlandske lånesider kan være svindel, så hold deg til norske sider. Gjør gjerne et uavhengig søk for å finne ut mer om långiveren, og hvis du har muligheten, bør du sjekke hva andre låntakere sier om långiveren.

loan_412423282Hvordan får du lån online?

Forbrukslån kommer i to varianter. Den ene varianten er et vanlig lån, der du får penger. Den andre varianten er betalingsutsettelse i butikker og nettbutikker. Du kan få forbrukslån uten sikkerhet, bare husk at renten er høy. Sørg for å ha en god tilbakebetalingsplan. Onlinelån kan ha en høyere rente enn lån i banken. Fordelen med å låne online er at det går raskt, men ulempen er at man kanskje ikke tenker nok gjennom lånet. Sett opp et budsjett før du låner penger, slik at du vet hvor mye du har råd til å betale i månedlige avdrag.

Sammenlign lånetilbud

Husk at konkurranse mellom långiverne er bra for deg. Da kan du sammenligne renter og vilkår, og velge det lånet som blir billigst for deg. Sjekk nettsider som anbefaler långivere, som FairLån. Fordelen med denne siden, er at du kan sammenligne mange lån, og dermed se hva som er likhetene og forskjellene mellom dem.

Kredittsjekk

Låntakerne vil som regel gjøre en kredittsjekk før de gir deg lån. Hvis du har betalingsanmerkninger, kan det være vanskelig å få forbrukslån. Det er lurt å sjekke selv om du har betalingsanmerkninger. Kanskje du er sikker på at du har betalt gammel gjeld, men det er ikke sikkert anmerkningene har blitt fjernet. Sjekk at gamle anmerkninger er slettet før du søker lån. Långiveren kan også vurdere betalingsevnen din.