Om man vil beskytte datamaskinen og all informasjonen den holder på, er det viktig å ha et antivirus program installert. Det finnes veldig mange ulike antivirus – enkelte er gratis, men de fleste gode programmene koster en liten slant. Det mest kjente antivirus programmet som er helt gratis, er AVG. Avast er også gratis, men lever ikke helt opp til standarden AVG har satt som gratisprogram.

Enkelte antivirus-programmer kan være irriterende. De hopper stadig ut av bakgrunnen og forstyrrer når du holder på med ting. God antivirus programvare skal kunne kjøres i bakgrunnen, med minimal hjelp av brukeren. Det er to store legender på markedet av antivirus man må betale for – Norton og Kaspersky. Det spiller veldig liten rolle hvilken av de to man velger. Begge koster mer eller mindre det samme å kjøpe, med tilleggstjenester som koster ekstra.

Når det kommer til utvalget av spesifiserte tilleggstjenester er antivirus programmet fra Kaspersky Lab det desidert beste. En rekke verktøy hjelper deg med å holde datamaskinen ren og fin, uten skadelige virus, malware og ormer. Husk at både Windows og Mac har egne antivirus program som er spesielt tilpasset for akkurat den versjonen du bruker.