Det finnes ganske morsom statistikk – det aller første folk søker etter når de kjøper en ny datamaskin og Internet Explorer åpnes for første gang, er en ny nettleser. Ja, Internet Explorer er ikke verdens beste nettleser. Microsoft har neppe tid til å holde på med en så triviell detalj – samme kan sies om Apple, deres Safari nettleser er langt ifra optimal.

De mest populære nettleserne der ute er Mozilla Firefox, Google Chrome, og vår egne, norske Opera. Det finnes også flere titalls andre, alle med hver sin spesialitet og særegne egenskap – som Tor Browser, som for eksempel lar deg surfe helt anonymt, uten noen mulighet for å bli sporet.

Google Chrome er veldig smidig om man bruker andre tjenester fra Google, som Google mail eller YouTube. Chrome kjører også hver fane individuelt, altså kan du alltid fjerne den som har hengt seg opp uten at alle de andre blir borte. Mozilla Firefox er den tryggeste av dem, med innebygde popup-blokkere og antivirus som stopper deg fra å skade datamaskinen.

De beste nettleserne er de som brukes av millioner mennesker – de har nok økonomiske krefter til å holde programmene sine oppdaterte og bygge inn de nyeste teknologiene på løpende bånd.