Å ha en skriver hjemme har mange fordeler. Blant annet vil du enkelt kunne skrive ut viktige dokumenter som for eksempel reisedokumenter, kontrakter og lignende. Om du har en printer som skriver i farge, en kombi-skriver som både kopierer, skriver og skanner, eller en enkel liten sort/hvitt printer: de behøver alle blekk.

Før du kjøper blekk

Du bør først vurdere hvor ofte du skriver ut før du kjøper blekkpatroner. Sørg også for at du har en oversikt over hva det er du skal skrive ut. Å velge en skriver som er best tilpasset ditt forbruk og til hvilke formål du skal benytte den, kan spare deg for kostnader knytte til blekk og patroner.

Ulike størrelser

Dersom du bruker skriveren mye og har behov for mye utskrevne dokumenter, kan det være lønnsomt for deg å velge blekkpatroner som har en større utskriftskapasitet. Blekkpatronene som har høyere utskriftskapasitet har mer blekk sammenlignet med de patronene som er i standard størrelse. Mer blekk betyr flere sider tilgjengelig per patron. Ofte er det ikke store forskjeller i kostnadene knyttet til de ulike størrelsene. De fleste printere leverer blekk i alle størrelser.