Helt siden datamaskinens oppstandelse har det vært en uendelig utvikling i teknologien. Denne har spredd seg til alle kanter, med millioner av smarte mennesker som alle har bidratt til evolusjonen av den digitale verden. Hundrevis av små selskap har gått dukken underveis, mens andre har åpnet og grodd med utrolig fart.

Debatten om trygge operativsystem var veldig het på 90-tallet, men nå om dagen er det de tre store det handler om. Apple, Windows og den mindre utbredte Linux. Apple kan helt klart regnes som den tryggeste av disse, men dette er på bekostning av en viss frihet, noe som Windows kan tilby mer av. Du kan installere det aller meste fra nettet på en Windows, mens en Mac kun tillater programmer og filer som er godkjente av systemet.

Linux er et såkalt åpent program, et operativsystem som stadig forbedres, og som er gratis for alle. Det anbefales ikke for uerfarne databrukere, siden det er lett å åpne døra for uønskede gjester. Har man et godt antivirus-program kan man dog slappe helt av, uansett hvilket operativsystem man velger. Det er kanskje litt enklere med Mac, men Windows gir deg langt større bevegelsesfrihet. Ser man etter operativsystem til jobben, finnes det spesielle Windows-versjoner som sørger for en total beskyttelse fra fremmede elementer.