Et godt antivirusprogram kan spare deg for mye trøbbel. Det finnes både kjøpeversjoner og gratisversjoner av antivirusprogram. Dersom man velger å kjøpe et program, må man betale en årlig avgift. Men disse programmene er som regel veldig bra, og avgiften dekker alle oppdateringer. Det er viktig å oppdatere antivirusprogrammet med jevne mellomrom, ettersom det stadig dukker opp nye virus og trusler.

Kjøpte antivirusprogram, som for eksempel Norton, beskytter både mot virus, trojanere og spionprogrammer. Det koster litt å kjøpe programmet, men når man har det, kan man føle seg trygg på nettet.

AVG er et antivirusprogram som både finnes som betalingsversjon og som gratisversjon. Gratisutgaven dekker alle de viktigste funksjonene og gir en god beskyttelse. Også dette programmet må man huske å oppdatere jevnlig. Det gjør man ved å la programmet søke etter oppdateringer mens man er tilkoblet Internett.

Avast! er et annet gratis antivirusprogram som allerede har blitt lastet ned av mer enn 219 millioner brukere. Programmet bygger på 25 års erfaring, og finnes på mer enn 40 språk. Det finnes også kjøpeversjoner av programmet, som gir ekstra god beskyttelse til de som trenger det. Men gratisversjonen vil gi god beskyttelse under vanlig surfing.

Avira er et antivirusprogram som beskytter mot virus, sikrer data og beskytter privatlivet til brukerne. Mange antivirusprogram kan også prøves gratis i en periode, slik at man kan finne ut om man vil kjøpe produktet eller ikke. Men uansett om man velger å kjøpe et program eller bruker et gratisprogram, bør man beskytte datamaskinen sin mot virus.